Uutiset Blogi

Neljä vinkkiä onnistuneeseen kierrätykseen kotona

Kierrätys on tärkeä osa jokapäiväistä elämäämme. Aiemmin roskakoriin pudotetut esineet voidaan nyt kierrättää ja tehdä niistä uusia käyttökelpoisia esineitä. Kierrätys voi olla yksinkertaista ja helppoa, jos sinulla on vankka järjestelmä. Tässä artikkelissa on neljä yksinkertaista tapaa kierrättää onnistuneesti kotona.

Luo suunnitelma

Voit aloittaa luomalla peruskierrätyssuunnitelman kotitaloutesi pakkausjätteille. On hyvä idea saada koko perhe pöydän ympärille, jotta voidaan vaihtaa ajatuksia ja tehdä suunnitelma yhdessä. Tarvitset tietoa kuntasi kierrätysjärjestelmästä. Eri alueilla on erilaiset säännöt siitä, mitä saa ja mitä ei saa kierrättää. Löydät nämä tiedot kuntasi verkkosivuilta tai soittamalla heille nopeasti. Tämän jälkeen voit merkitä selkeästi erilliset jäteastiat keittiössäsi, jotta voit heti erottaa kierrätettävän.

Kompostikasa

Kompostikasat tarjoavat loistavan tavan kierrättää jätteitä. Voit luoda ympäristöystävällisen kompostikasan omaan puutarhaasi. Niitä voi ostaa valmiina, tai voit jopa tehdä itse edullisen kompostikasan paikallisesta tee-se-itse-liikkeestäsi saatavista tavaroista. Oman olosi helpottamiseksi voit laittaa keittiön tiskille pienen kompostipurkin, johon voit laittaa ruokajätteet ja teepussit.

Ruokaa

Ennen kuin laitat ylijäämät kompostikasaan, saatat haluta ensin nähdä, voitko käyttää niitä uudelleen. Monet tuotteet säilyvät jääkaapissa yön yli ja niistä voidaan valmistaa toinen ateria seuraavana päivänä. Esimerkiksi paahdetulla illallisella voi luoda seuraavan päivän herkullisen kupla- ja squeak-aterian. Jotkut muut ylijäämät voidaan säilyttää pakastimessa ja käyttää nopeaan ateriaan, kun ei tee mieli tehdä jotain tyhjästä. Ylikypsyä alkavista vihanneksista ja hedelmistä voidaan valmistaa myös ravitseva ja herkullinen juoma.

Pakkaus

Pakkaukset ovat yksi tärkeimmistä syistä, miksi keskimääräinen kotitalous tuottaa niin paljon jätettä. Monilla paikallisista supermarketeista löytyvissä tuotteissa on itse asiassa runsaasti tarpeettomia pakkauksia. Kun teet ruokaostoksia, yritä olla tietoinen siitä, kuinka paljon pakkausta kukin tuote käyttää, ja katso, voitko vähentää ostettavien pakkausten määrää. Kokeile myös tarkistaa, onko pakkaus valmistettu kierrätettävistä materiaaleista. Voit myös yrittää ostaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia paikallisilta viljelijöiltäsi, koska he yleensä käyttävät vähän tai ei ollenkaan pakkausta tuotteissaan. Kannattaa myös yrittää viedä kangaskassit paikalliseen supermarkettiin, jotta muovipusseja ei tarvitse käyttää.

Olemalla huomaavainen ja kierrättämällä teet oman osasi ympäristön hyväksi. Huomaat myös, että voit myös säästää rahaa ruokalaskuistasi. Onnea.

Comments are closed.